Ground floor side and rear extension and re-modelling of first floor bathroom

St Margarets Rd, Twickenham, London

The Challenge

To transform this period property in to one that has a large clean and modern ground floor living space with contemporary and spacious first floor bathroom.

Project Details

Completion: 2015
Categories: ,

The Challenge

Solution

This professional couple wanted a house that would be a welcome space to come home to, with impact on arrival and deliver the perfect environment to relax and entertain in.

Our scheme re-modelled the entire ground floor, extending at both the side and rear of the property. Wrapping zinc cladding from the front of the house, forming the fascia and parapet, to the rear to create a zinc canopy over large glass doors the scheme seamlessly flows from start to finish.

Using every inch of available space, the wedge shape extension creates a wide contemporary open-plan kitchen, dining and living area at the rear of the property. Natural light floods in through strategically placed roof lights and use of a professional lighting designer ensures maximum impact at nightfall. The first floor bathroom was remodelled and made larger through vaulted ceiling and imaginative use of space.

Planning approval was achieved on first application with praise on the scheme’s sympathetic nature to the period of the building.

The Challenge

Results

This distinct and beautifully crafted piece of architecture has delivered a remarkable place for our clients to call home. Flowing from the front of the house to the garden, the house is now flooded with natural light and characterized by clean lines and simplicity.

From the very beginning Ask My Architect understood exactly what we wanted, the flow of the house is far improved and they have been innovative and imaginative in creating a plan that we are delighted with

Like what you see?

Got a project in mind?

Agree to our terms