Ground Floor Extension & Loft Conversion.

Surbiton, Surrey

The Challenge

Transforming a modest floor plan into a space which works for family life as well as providing a space to entertain.

A key element of the design was to include storage space to allow the open plan spaces to be clutter free for flexible living. The owners wanted to add a bedroom by utilizing the space in the loft.

 

Project Details

Completion: 2018
Categories: , ,

The Challenge

Solution

The site in which this property is situated lends itself to the proposed design. We took full advantage of an area of dead space at the side of the property allowing us to create practical spaces for a ground floor WC, Cloak room and utility all of which are tucked away allowing the owners to enjoy the rest of the house with minimal clutter.

We were also to design a spacious open plan kitchen/dining/ living space which would become the heart of the home; a place where all the family could spend time together and somewhere which was large enough to entertain guests. We also created a strong relationship with the outdoors using a large fixed window and slim line sliding doors.

 

 

The Challenge

Results

Understanding the needs of the owners allowed us to create a home which works practically as well as being visually impressive. A clutter free, stylish home which can be enjoyed by all the family:

Like what you see?

 

Got a project in mind?

Agree to our terms